Naravoslovni dan, 5. razred – 4. dan

Ob 7. uri zjutraj sta nas prebudili učiteljici, ki sta nam zaželeli dobro jutro. Nato smo se oblekli in odšli na zajtrk. Po zajtrku pa je sledil šoping. Pokupili smo vse izdelke in skoraj vsi smo zapravili vseh 10 €. 😉

Po nakupovanju smo pospravili sobe in se primerno napravili za pohod, saj je deževalo. S seboj smo vzeli dežnike ali palerine, malico in pijačo.

Med potjo smo se z učiteljem Rokom hecali. Prečkali smo dva potoka in obšli tri jezera. Ogledali smo si Pristavo in opazovali drevesa, ki so stara več kot 250 let. Med potjo smo opazovali različne živali – žabo, konje, krave, koze in ovce.

Učitelji so nam pokazali tradicionalno alpsko hišo. Namesto strešnikov je pokrita z lesenimi skodlami in ima izrezan balkon, ki se imenuje gank. Pokazali so nam tudi različne kmetijske stroje za delo v gorah.

Kljub dežju smo se na pohodu imeli lepo, saj smo doživeli veliko zanimivih stvari, npr. reševanje dežnika iz potoka.

Sledila je malica in nato smo se učili, kako se orientiramo s kompasom. Nekateri nismo vedeli, kako se ga uporablja, drugim je to šlo bolje od rok. Ker je bila to obvezna naloga, smo se le potrudili in na koncu je vsem uspelo določiti, v kateri smeri je Raka.

Naučili se nismo orientirati le s kompasom, temveč tudi s soncem, z uro, mahom in zvezdami ter z gosto poraščenim vejami.

Za kosilo smo imeli zelo okusne njoke in dunajski zrezek. Pojedli smo vse, saj je bilo kosilo odlično.

Popoldne se je dež okrepil, zato smo ostali v domu, kjer smo kuhali zeliščne čaje. Ustvarili smo čaje z imeni Okusi gora, Čarovnija, Kralj čajev, Super top čaj ….

Nauči smo se tudi narediti različne ognje ter s kresilom zakuriti vato. Nekaterim je to tudi uspelo. Bilo je zabavno.

Po večerji pa je sledil najboljši del tabora in sicer disko party.

Vsaka soba je pripravila svojo točko. Nato pa je sledil ples in glasbene želje. Imeli smo se zelooooooooo dobro.

Dragi starši, hvala, ker ste nam omogočili, da smo tukaj. Imamo se super, a tudi komaj čakamo, da vas vidimo!

Učenke 5. a razreda; soba gozdna dekleta

Obiskano 254, od tega 2 današnjih ogledov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost