Tradicionalni slovenski zajtrk
S Tradicionalnim slovenskim zajtrkom vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, tokrat pod geslom »Moj naj zajtrk!«. Že štirinajsto leto zapored tako na šolah poudarjamo pomen zdravega prehranjevanja in hrane, pridelane v domačem okolju.
Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu. Z njim namreč že navsezgodaj telesu zagotovimo dovolj energije za delo in igro, za učinkovito razmišljanje in telesno dejavnost. Zato smo na današnji dan zajtrkovali prav vsi! Na mizah so nas pričakale tradicionalne sestavine slovenskega zajtrka: kruh, maslo in med, mleko ter jabolka. Živila, ki smo jih ponudili učencem so bila vsa slovenskega porekla, vključeni pa so bili tudi lokalni proizvajalci.
S tem zajtrkom želimo opozoriti na to, kako pomembno je ohranjati lokalno pridelavo ter podpirati slovensko kmetijstvo in čebelarstvo, saj sta zdrava prehrana in skrb za okolje ključna za boljšo prihodnost. Projekt je priložnost, da se zavemo pomena doma pridelane hrane, truda naših kmetov in čebelarjev ter spoštovanja narave, ki nas obdaja.
Učenke in učenci so se z učiteljicami in učitelji v tem tednu veliko pogovarjali o pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka ter ustvarjali, predvsem likovne izdelke. Teden slovenske hrane pa smo obeležili s pestrim izborom tradicionalnih jedi, ki so jih v kuhinji učencem pripravili za kosilo. S pomočjo knjižničarke so učenci naredili razstavo. V prvem razredu pa so imeli danes prav poseben obisk. Obiskal jih je čebelar gospod Janez Cemič, ki pri nas na šoli izvaja čebelarski krožek.